dimarts, 30 d’abril del 2013

Entrevista Birrapedia

Us adjuntem l'entrevista que ens van fer la gent de Birrapedia:


Qui hi ha darrere de Cervesa Bou?

Som el Marc i la Judit, de Manresa.

Quan i per què us vau llançar a l’aventura cervesera?

Fa 7 ó 8 anys amb uns quants amics vam fer un parell de  proves amb kits, però aquí es va quedar. Ara fa 5 anys a l’estiu va manar de vacances a Bèlgica. Va ser aquí on vam xocar de cara amb el món cerveser i des de llavors sempre que podíem tastàvem coses noves. Amb el temps ens vam començar a proposar a provar de fer la nostra pròpia cervesa. Fa un parell d’anys, durant l’estiu ens vam dedicar a anar a veure diferents elaboradors de Catalunya, per poder veure les seves instal·lacions i informar-nos una mica d’aquest món. Amb aquestes visites ens va sortir la possibilitat de comprar un equip de 70 litres de mans d’en Kristian, i així va ser com ens vam tirar de cap a la piscina i vam començar a elaborar a la cuina de casa.

Per què el nom de Bou?

El nom de Bou té un doble sentit. A Manresa tenim un gran Correfoc on la bèstia més esperada, que no surt fins al final, és el Bou, un teler de fusta. Per tant el nom de Bou vol fer referència a la ciutat de Manresa. També, entre el jovent, es diu “ ets un Bou” fent referència a que ets un bèstia.

On elaboreu les vostres cerveses i quanta producció en feu?

Ara mateix continuem elaborant amb l’equip de 70 litres. Tot i així estem adequant un altre equip de 200 l, ja que el de 70 se’ns queda curt. Ara hem començat a elaborar a fora de casa ( hem anat a Ausesken) on hem fet una producció de 470 litres. Quan veiem quina sortida tenen decidirem quantes produccions farem amb registre.

Quins estils de cervesa elaboreu?

A Ausesken hem elaborat la nostra Amber Ale, que és la recepta que hem treballat més. Tot i així a casa anem treballant altres receptes.

Alguna novetat o projecte de cara al futur?

Com dèiem abans, ara estem treballant per instal·lar el nou equip de 200 litres. Anem pas a pas per anar fent el nostre caminet a poc a poc. Volem gaudir de cada moment.

Expliqueu-nos alguna anècdota cervesera o reconeixement o guardó rebut

De totes les fires i activitats cerveseres que hem fet en tenim molt bon record, però de moment no tenim cap anècdota molt destacable... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada