El dia 15 de desembre vam enfilar l'eix diagonal fins a Vilanova per assistir a la segona edició del Fes-t'hi, el festival d'hivern de cerveses artesanes.
Vam arribar al migdia, amb el temps suficient per fer algunes cerveses abans de dinar i familiaritzar-nos amb el nou emplaçament del festival. El pavelló del barri de la Collada acollia aquest any la fira: un espai més gran per moure's més tranquil·lament i poder gaudir, sense aglomeracions, aquest líquid tan preuat.
Un cop teniem les copes i les guies del festival vam decidir fer una primera volta de reconeixement. Ens vam trobar amb l'Abel de la bodega del Senyor Gat de Manresa amb qui vam compartir les primeres cerveses de la jornada. Vist l'alt contingut alcohòlic de les novetats ens vam decantar per provar les cerveses de l'elaborador convidat: BIRRIFICIO ITALIANO. Vam provar les 3 cerveses de tibador que portaven:
- Tipopils: una pils clàssica molt ben elaborada
- Extra Hop: una altra pils amb una càrrega superior de llúpol
- Imperial Pils: una de les millors descobertes de la fira, feta amb llúpol acabat de collir
Després d'aquesta bona entrada ens vam desplaçar 2 metres i ja érem plantats davant el Carlos, la Montse i els seus dos fills, és a dir, Ales Agullons. Vam tastar les tres cerveses en barril que portaven: Bruno, Pura Pale, St. Joan. Totes les havíem provat abans però eren diferents, alguna cosa havia canviat ... el llevat! Aquest cop estaven elaborades amb llevat líquid i canviaven tant que fins i van canviar el nom a la Pura Pale, li deien "Zenze Nom".
Tipopils. Birrificio Italiano |
Ja tocava dinar i per acompanyar el menjar vam anar a veure els amfitrions, La Font del Diable. Ens vam apropiar d'una Morning Glory (estrena al festival) i una IPO (elaborada per cada Fes-t'hi), totes dues força carregades de llúpol.
Morning Glory. La Font del Diable |
Vam seguir el recorregut pel festival anant cap a Les Clandestines, on ens havien recomanat la seva Gaianada i realment valia la pena, una molt bona IPA. També ens van oferir un tastet d' Atheus la seva cervesa amb mel.
Gaianada. Les Clandestines |
La següent víctima van ser les creacions del fuster cerveser, l'Isaac de Reptílian. No podia faltar la seva Marranada, aquest any la 3.0, una mescla ben barrejada dins d'una barrica de vi blanc, realment curiosa i àcida. També ens va obsequiar amb una Stout que encara no té nom però se'l té ben merescut, una de les millors birres del dia, per no dir la millor.
Tot seguit i al costat, els companys de la Segarreta portaven una variació de la seva cervesa tradicional amb gingebre, un toc diferent.
I sense perdre el compàs ens trobàvem amb el Xavi d'Ausesken per tastar la seva novetat, una impressionant coffee porter amb cinc maltes, monovarietal amb dry hopping i grans de cafè. Tot molt equilibrat.
Déu ni do com avançava la tarda, però encara teníem molta feina a fer. Entre birra i birra vam anar xerrant amb la gent dels cervesers.cat, en IEIU, en Bazaga amb la família, l'Ester i Marc i els Birra catalana, i molts dels elaboradors que anem coneixent a cada fira, fins i tot vam donar un cop de mà amb el Josep i la Ramona amb la parada de Cerberus.
Després de passar per la gent d'Artés vam anar a veure els altres companys de comarca. A l'abordatge! Una nova Pirata havia de ser nostra, la Black Block, una imperial stout de més 11% d'alcohol, tot i haver-n'hi molt, no es notava massa, molt bona feina per l'Aran i el seu germà.
Black Block. La Pirata |
Mob Barley. Guineu |
Just abans de marxar i d'acomidar-nos de tots plegats, vam fer unes petites adquisicions: la Solstici d'hivern de Reptilian, tres ampolles de Birrificcio Italiano i dues d'Ales Agullons, esperant poder-les degustar amb tranquil·litat.
Les adquisicions |
Salut i birra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada