diumenge, 13 de gener del 2013

Westvleteren XII

Dijous 10 de gener vam tenir un vespre prou tranquil com per disposar d'una bona estona per gaudir d'aquesta gran cervesa. De fet ja feia alguns mesos que ens haviem comprat el pack de 6 ampolles i dues copes,  però fins ara no haviem tingut prou temps com es mereix per dedicar-li . 

La venda d'aquests packs no és un fet quotidià, si no que s'estan venent per destinar els beneficis a la reconstrucció del monestir, que va quedar parcialment destruit a causa d'un incendi. Normalment Westvleteren no es ven enlloc que no sigui al mateix monestir o a la taverna que hi ha a davant d'aquest.

Com anavem dient, dijous al vespre estavem a la disposició d'aquesta gran cervesa. La veritat  és que més d'una persona ens havia posat en dubte la qualitat d'aquests packs; es comenta el fet que com a consequència d'augmentar la producció pot influir en la qualitat. Nosaltres no ho sabrem ja que és el primer cop que la tastem. 

 Això va fer que la tastéssim amb una certa por al que ens podriem trobar, i una possible gran decepció de la "millor cervesa" del món.

Però anem per parts: primer de tot ens vam meravellar del simple fet d'obrir l'ampolla i abocar un líquid rubí intens a la copa, primer de tot amb un bon cap d'escuma densa, que al cap de poc es reduieix a una fina superfície que es mantindrà fins a l'últim glop.


Una cervesa amb aroma de caramel, galeta i fruits negres.

Potser va ser la por que teníem que va permetre que tot just fer un primer glop ens quedéssim sense paraules: davant nostre hi havia una cervesa amb un gran cos, dolça amb un rerefons de caramel on hi van apareixent gustos de fruita negra (mores, gerds, tant intensa que recordava fins i tot a les piruletes). Gran persistencia del sabor a la boca i un grau d'alcohol (10,2%) molt ben integrat.

  
Per la nostra opinió és una cervesa 10, l'única cosa que hi vam detectar és un pèl massa de carbonatació pel nostre gust, ja que aquesta es nota bastant a l'entrada. 

Tot i així, creiem que es tracta d'una gran cervesa per gaudir tranquil·lament per anar trobant tots els gustos que ofereix des del primer glop a l'últim. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada