dimecres, 13 de març del 2013

Curs d'elaboració de cervesa casolana a la Samsona

Dissabte 2 de febrer vam anar a Ca la Samsona a guiar aquest curs. L'objectiu era fer veure als assistents que no calen gaires diners ni material per a poder fer bona cervesa a casa. 

Així doncs ens vam presentar amb el material necessari i un kit de tot gra d'una senzilla Pale Ale. 

El taller va començar a mig matí. Mentre escalfavem l'aigua per a la maceració vam aprofitar per conèixer-nos una mica entre tots els participants i començar a explicar una mica el procés d'elaboració. El fet de ser poca gent va ser perfecte per facilitar que tothom pogués participar en la cocció en un moment o altre, així doncs, un cop ja teniem l'aigua calenta, els primers valents es van atrevir a tirar el gra per començar la maceració. Un cop feta aquesta feina teniem dues horetes per acabar d'explicar el procés. La feina d'elaboració és distreta, però és molt millor si s'acompanya de cervesa, i per això mateix, durant l'estona de la maceració els assistents van poder fer una petita cata de Cervesa Bou. 

Passades les dues hores de la maceració va arribar el moment de recircular i passar el most a bullir. L'hora i mitja que necessitavem de bull la vam aprofitar per dinar tots junts, podent gaudir d'una boníssima paella del Marc Serra. 

Amb la panxa plena va costar una mica tornar a arrencar havent dinat. Tot i així vam fer el refredament del most i ho vam preparar per a la fermentació. 

Al cap d'una setmana, el dissabte 9 de febrer vam tornar a quedar per poder embotellar ( no vam fer maduració) i així cadascú es va poder emportar a casa dues ampolles de 0,75 cl per poder comprovar el resultat.

Haurem de tenir paciència un parell de mesets!


curs elaboració cervesa casolana
Cerveses embotellades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada